Become a dealer!
Your name*
Country*
City*
Website
Contact phone number*
E-mail*
Additional information

Intrebari Frecvente

Cat timp functioneaza ATOMIUM ™ ?

Stratul de protecție ATOMIUM ™ este format în timpul primelor 500-1000 km de rulare și nu se schimbă până la sfârșitul procesării (20 000 -30 000 km de rulare).

Dacă nu se întreține stratul, în funcție de modul de funcționare al motorului, abrazivitatea aerului, calitatea uleiului de motor și a combustibilului, stratul este complet uzat după 30-80 mii de km. Până în acest moment numai stratul protector al ATOMIUM este pierdut și după aceea procesul de uzură a materialului principal începe.

De ce este prima etapă de tratament efectuată la 1000 km înainte de schimbarea uleiului și de ce este necesar să procesăm unitățile în mai multe etape?

Marea majoritate a motoarelor au depozite și lacuri în camera de combustie și în zonele de frecare din grupul cilindru-piston. Prima etapă a tratamentului îndeplinește, în general, funcția de pregătire a suprafeței pentru formarea stratului.

Acesta este un proces de îndepărtare minusculă a stratului de metal distorsionat în zonele de frecare cele mai încărcate și de curățare a depunerilor și a lacurilor. La o cantitate destul de mare de "murdărie" procesul de formare a stratului nu poate deveni complet datorită influenței abrazive a părților solide de carbon. Prin urmare, este necesar să le scoateți din motor și să continuați procesul de tratare pe motorul "curat".

Sunt lubrifianții  ATOMIUM ™ aplicați la motoarele diesel?

Pentru aplicarea corectă a tehnologiei ATOMIUM ™ sunt esențiale următoarele lucruri:

 

materialele de pe suprafețele de frecare și condițiile de contact ale acestor suprafețe;
tipul de combustibil - benzină / motorină / GPL / - pentru a alege între ATOMIUM Active Gasoline ™ / ATOMIUM Active Diesel ™;
zona de aplicare - AGSB, MGSB, HPS sau HPFP;
kilometraj.


Nu contează ce ulei de motor este folosit.

 

Ce tipuri de ulei de motor sunt compatibile cu ATOMIUM?

Pentru aplicarea corectă a tehnologiei ATOMIUM sunt importante tipurile de materiale ale suprafețelor de frecare și starea de contact a acestor suprafețe. Nu contează ce purtător (tipul de ulei) este utilizat. Lubrifianții ATOMIUM sunt neutrii din punct de vedere chimic, deoarece reprezintă un complex de minerale fără aditivi chimici.

Ce etape pregătitoare ar trebui organizate, astfel încât ATOMIUM să funcționeze mai eficient?

Nu sunt necesare etape pregătitoare. Toate etapele de prelucrare aplicate într-un mod de funcționare normal a mașinii. Principalul lucru este că înainte de prelucrare nu au existat daune mecanice și uzură accentuată a pieselor supuse frecării.

Pot să frezez motorul tratat cu ATOMIUM?

Stratul ATOMIUM are o duritate relativă mai mare a substratului, comparativ cu uleiul de bază, dar nu mai mult de 30%. Prin urmare, suprafața construită de ATOMIUM ™ poate fi perfect prelucrată de uneltele de tăiere și ascuțire.

Dacă mașina are un kilometraj mare (mai mult de 10 ani), nu este prea târziu să o procesați cu ATOMIUM?

Termenii de exploatare a mașinilor nu sunt esențiali. Starea tehnică este importantă. Dacă nu există rupturi mecanice și uzura pieselor de frecare nu este catastrofală (puterea motorului a scăzut de 1,5 ori mai mult și circuitul de alimentare cu combustibil este în stare satisfăcătoare), nu este târziu, efectul va fi evident. Dacă observați o îmbunătățire pozitivă a stării tehnice după prelucrare, puteți crește numai numărul de etape.

Are sens să procesăm o nouă mașină sau un motor după reconstruire?

Există o motivație pentru a procesa o mașină nouă. Astfel, prelungiți ciclul de viață al motorului și reușiți să mențineți un nivel tehnologic optim și să reduceți consumul de combustibil. Cu toate acestea, vă recomandăm primul tratament după inspecția tehnică zero.

Noul motor urmează să fie procesat în 2 etape. Etapa I - în uleiul de lucru fără a depinde de kilometraj. După înlocuirea uleiului, începeți a doua etapă.

Este posibil să conduceți fără ulei de motor în cazul în care carterul este perforat sau pompa de ulei nu funcționează?

Da, este posibil. Dar acesta este un mod de urgență. Dacă nu ați aplicat produsele ATOMIUM ™, fără ulei, motorul va rula 10-30 km. După aceasta, chiar și în cazul încărcăturilor mici, vor apărea deteriorări și topirea căptușelilor de la lagăre.

Dacă ați aplicat ATOMIUM în avans, veți putea conduce 100-120 km (fără a supraîncărca motorul (1000-1200 rotații)). În acest caz, după reparare, stratul ATOMIUM ar trebui să fie restabilit în totalitate.

Care este diferența dintre produsele "ATOMIUM" și "SUPROTEC"?

Nu există nicio diferență între mărcile respective. Marca "ATOMIUM" a fost creată pentru vânzări în țările Uniunii Europene, "SUPROTEC" - aceasta este și marca noastră, dar a fost concepută pentru piața rusă. Cu alte cuvinte, "ATOMIUM" și "SUPROTEC" sunt aceleași. Mai multe despre SUPROTEC puteți găsi aici: www.suprotec.ru

Ce componente sunt mai bune pentru prelucrare în același timp?

Cea mai buna optiune este de a procesa toate componentele masinii (motor, transmisii, servodirectie), astfel incat cel mai mare efect va fi atins. Dar, de regulă, proprietarii de autovehicule tratează motorul și cutia de viteze, pierzând o parte a efectului deoarece servodirecția, punțile și rulmenții rămân neprelucrate.

Care sunt cauzele care diminuează consumul de combustibil?

La noile motoare reducerea consumului de combustibil se datorează doar scăderii pierderilor din frecare. Stratul ATOMIUM funcționează prin menținerea unui strat gros de ulei care se transformă în regimul hidrodinamic de frecare. În motoarele tratate cu ATOMIUM compresia este restabilită, ceea ce duce la restabilirea condițiilor optime de ardere. Ca urmare, consumul de combustibil este redus la valoarea nominală mai scăzută.

Care sunt motivele pentru scăderea consumului de ulei?

În procesul uzării suprafețelor cum ar fi manșoane, simeringuri și fluiere ale pistonului, consumul de ulei crește și depășește valoarea admisibilă. În plus, consumul de ulei pe deșeuri poate crește datorită defecțiunii capacelor de ulei și a etanșeității supapelor de evacuare. ATOMIUM permite reducerea consumului de ulei pe deșeuri numai în primul caz ca urmare a restaurării etanșeității (manșon + piston inelar).

Când pistonul (cupă) se deplasează în jos, uleiurile rămase în flautul pistonului se pregătesc, acest ulei scade de pe suprafața manșonului. Când pistonul (cupa) se deplasează în sus, acest ulei uzat este presat în partea de sus a pistonului și apoi arde pas cu pas în jos. Stratul ATOMIUM în zonele de frecare ale acestui nod reduce parțial distanțele și, de asemenea, devine mai gros, adăugând ulei. Astfel ajungem la efectul scăderii consumului de ulei.

Due to what does the compression in the cylinders recover / increase?

 

Compression recovers (increases) due to restoring of the gas density node sleeve - piston ring and piston groove. Formed in the friction zones of the node layer partially lowers gaps, and partly compacted with the thick oil layer, which is held on the layer. This allows to reduce the breakthrough of the air-fuel mixture and exhaust gases into the crankcase. 

Doe to what does the engine power increase?

The engine power increases  due to the recovery of optimal fuel combustion and due to decrease of friction losses. In other words the effectiveness of the injected fuel unit grows, and the loss in friction detail on overheat is reduced.  

If the car is in a good condition, regularly gains quality service, uses only good synthetic oil, has no complaints about the work. Does it make sense to use  ATOMIUM at all?  

Modern trends of engine manufacturing for vehicles do not involve too long life cycle, since it is not economically feasible. They stopped providing millionaires – engines with million km ability.  Today, high-quality engine with the appropriate service runs without any problems 300 - 350 thousand km. But our problems begin even earlier after 150 - 200 thousand km due to lack of quality of fuel and oil. Therefore, if there is a need to increase the engine life in 2 times, reduce fuel consumption by 5 - 8% or  to sell the car for more expensive, it makes sense to use the ATOMIUM.

Can I use ATOMIUM  products for the treatment of variable speed transmissions?

Yes, you can.

How do ATOMIUM products react on engine oil additives?

ATOMIUM is chemically neutral to any package of standard engine oil additives  as it is the complex of minerals without chemical supplements, surfactants, etc.  

Would  ATOMIUM treatment do any harm to honing of cylinders?

No, it wouldn’t. Cylinder honing is coating of scratches on the cylinder liner, in order to retain oil on its walls. The surface constructed with ATOMIUM greatly exceeds the honing surface for oil-retaining ability, as it is an ultra micro-porous solid surface.

If I'm already using other additives or lubricating compounds can I still  handle the engine treatment with ATOMIUM products?

If you do not get any effect from treatment with  these preparations, you can safely use ATOMIUM products but it's better to do it after the oil change.